mandag 19. oktober 2009

God morgen alle bloggere...

Det er lov å kose seg; gå inn på tine.no og se de lekre oppskriftene.
Bildet er lånt av Tine for å formidle den deiiiiilige sjokoladefondanten, supergodt og enkelt.
Litt helgesteming hjemme hos fruen, det går en del lys for tiden, men det er et must!
Høyt og lavt hos fruen. Gammelt og nytt mixes til fruens stil.
Porselen, møbler, tekstiler, krukker mm.; Antikvitetsmesser, butikker og brukthandlere besøkes
så ofte jeg kan og det gir resultater. Har også en mor og bror som har drevet antikvitetsbutikk ved Fløybanen tidligere, så vi har samlet i mange år.
Zinkhjerte til druer og lys.....
Stor; 125,- Medium 70, og liten 45,-.
De er i fru Blomstbutikken nå!
Engler daler ned i........ en deilig kopp året rundt, med deilig drikke, enten te med kanel eller varm kakao, så vakker at den er avstressende å bruke !
endelig kommer det bilde av den vakre tekoppen med engler som jeg har skrevet om før!
Den er stor og god og laget av Jeanett F. som har verksted i kjelleren i fru Blomst huset og hun har utsalg i Galleri Skjold ved Fana Blikk. Se og nyt! Hun lager på bestilling akkurat hva hjertet begjærer! De vakre sinkhjertene kjøpes hos fru Blomst!
Helgen har vært veldig sosial med feiring av 40 års dag på lørdagen og svømming på Os Badet søndagen, med en etterfølgende middag hos min venninne Hege. Hun er matspesialist og serverte hjemmelagde kjøttboller i spansk tomatsaus med hjemmelagde poteter frittert i olje.
Til dessert fikk vi lune Sjokoladefondant med krem og syltetøy! mmmmmmmmmmmmmmm. Oppskriften og bilde er funnet på nettet og er gjengitt fra Tine.no og er som følger
til 4 porsjoner:
50 g mørk sjokolade
50 g Tine Smør
2 egg
1/2 dl. sukker
1/2 dl. hvetemel
Tilbehør:
1 beger Tine lett dessertfløte
Slik gjør du;
1. Porsjonsformer, 4-5 stk. i stekeovnen : 220grader, ca.10-12 min., nederst i ovnen.

2. Smelt smør og slå det over sjokoladen som er delt i biter. La stå 2-3-minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen. Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn. Smør formene og fyll dem 3/4 fulle. Sett dem på bakeplaten og stek som angitt.
Før servering;
1. La kakene avkjøle i formene i ca. 15 min. Sett dem forsiktig på tallerkenen. Pynt med bær eller lignende. Når du setter skjeen inn vil myk sjokolade flyte ut. Den skal være rå i midten! så stek ikke for lenge, da blir det muffins.......
Ved servering;
1. Vispet krem eller iskrem smaker utrolig godt til og gjerne sammen med friske bær!
Heges tips; legg i en bit med hvit sjokolade i midten på fondanten før steking; dobbelt mmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!
Det er lov å kose seg !
Nyt dagen
hilsen fruen






2 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅ sååå nydelig .. alt... Er dette ditt kjøkken?
    Kjøleskapet er fantastisk, og i lyseblått da gitt!!
    Nydelige hjerter,. spessielt i den settingen hos deg. KOPPEN... Fantastisk vakker. Skjønner du er begeistret for den :O)
    Hvor holder denne kunstneren til?
    Du har en fantastisk atmosfære i ditt hjem... Får faktisk lyst på en kopp te, i Englekopp hos deg, Og en Fondante!! :O)
    Kopper er en ting jeg er veldig svak for. Kansje jeg skulle fotografere noen av mine kopper og... Spørs om jeg har en som er like vakker som din da
    Ha en fin kveld..
    Hilsner fra Birgitte

    SvarSlett
  2. Du har et herlig sjarmerende kjøkken... likte kjøleskapet ditt jeg..
    Og den englekoppen... så herlig..kan tenke meg kakaoen smaker godt i den...
    ha en fin dga..'Klem Kerstin

    SvarSlett