mandag 19. oktober 2009

Dristige fargevalg i blomsterverden!!! La deg inspirere...

Farger gjør noe med oss. Man kan bruke farger bevisst for å oppnå en stemning, harmoni eller følelse.
Farger kan være klassiske, rene, skarpe, svake, intense og de kan også si noe om sinnsstemning og årstid.
Form på blomstene og tekstur gjør dem enda mer spesielle! Noen er matt, blank, ru, glatt, som silke, fløyelsaktig og noen er velduftende.
Duft på f.eks. roser hører dessverre til sjeldenhetene da denne må vike plass for holdbarheten til rosen. Duftene roser vil som regel ha kortere holdbarhet enn ellers, fordi den ikke har nok energi til begge deler. En duftende Austin hagerose skal nytes i farge og duft, at den ikke står i uker er ikke mest viktig, det er fargene og duften som teller, og duften vil vi huske lenge.
Se den vakre Gerbera i cerise, den har ny overflatetekstur i 3 lag innover-fantastisk en blomst man blir fasinert og glad av. På bildet er den kombinert med lilla Gladioler, frynsete hvite Krysantemum og isgrønn Eukalyptus.
Vi har varme farger og kalde farger. Rød farge er intens og brukes gjerne ifm. lidenskap, kjærlighet, vennskap og høytid. Rød er en av primærfargene og kan ikke bli laget (blandet) av andre farger. Rødt blir mye brukt i desember til juleblomster, roser, Azalea, Julestjerner mm.
og vi opplever ofte at vi blir fortere forsynt (mett) av sterke farger på blomster og lys. Etter en kort periode med intensitet faller vi fort tilbake til hvitt, etter at julen er ryddet bort.


Lilla er adventsfarge, men vi ser i år at det er blitt mote på interiør, klær, blomster, lys og servietter. Lilla roser, og den kjempetrendy nelliken er tilbake i motebildet. På bildet sammen med lilla Eustoma, blå Riddersporer, hvite roser og Eustoma og vakre Bjørnebær.
La deg inspirere av form og farge, spør i faghandleren f.eks. etter en vakker nellik, de har flott form og farge og varer lenge, lenge, kan gjerne anbefale den som heter Antique.
Kjøp og nyt,
Ha en fin dag så lenge alle bloggere
fruen

2 kommentarer:

 1. Utrolig nydelig og lærerikt. Jeg kan ikke få sagt meg mer enig i hva du sier om farger... Jeg kjenner meg igjen. Nellik har jeg vell alltid sett på som en begravelses blomst, men du presenterer den som noe meget vakkert :O)
  Jeg vil spørre etter Antique neste gang jeg kjøper blomster. Takk for vakkert og inform. innlegg :O)
  Ha en fin dag
  Hilsen fra Birgitte
  Mine Blomster

  SvarSlett
 2. Som dn ferske blogger jeg er, tar jeg sjansen på å sende en hilsen:)

  Det er så sant at farger gjør noe med en, man blir så varm om hjertet over vakre blomster, og en flott dag i naturen, lykter, lyder og farger..særlig disse klare, fine dagene vi har vært velsignet med nå på Vestlandet!

  Jeg skulle gjerne hatt litt av din fingerferdighet med blomster:) Skulle ønske at du laget bukett for meg neste gang jeg vil gi bort en..Det er noe eget ved å motta en nydelig sammensatt bukett!

  Titt gjerne innom funnet mitt fra skogsturen idag, da ser du at jeg ikke akkurat er fingernem med sånt:) Men en får ha litt selvironi også, hehe...

  Ha en god aften frue!

  SvarSlett